Kovalainen je rád, že se k F1 neobrátil zády, podle Boulliera bude v Brazílii lepší (+ foto)

Kovalainen, Heikki | foto: Lotus F1 Team

Heikki Kovalainen je rád, že se po skončení minulé sezóny neotočil k F1 zády. V Austinu sice na body s Lotusem nedosáhl, jeho šéf Eric Boullier nicméně věří, že v Brazílii bude podstatně lepší.

V Caterhamu na něj nezbylo místo, do týmu přišli noví bohatí mladíci: Charles Pic a Giedo van der Garde. Kovalainen však na F1 nezanevřel a k ježdění se vrátil: tým mu umožnil se zapojit do několika pátečních tréninků a v Austinu jej pustil k Lotusu, za který si dokonce zazávodil místo Kimiho Räikkönena, který se podrobil operaci zad.

V kvalifikaci si vyjel osmé místo na roštu, v závodě však skončil po problému s předním křídlam až jako čtrnáctý, zatímco jeho týmový kolega Romain Grosjean, dojel s konkurenceschopným vozem druhý hned za Vettelem. Heikki ale zklamaný není.

"Nikdy jsem o sobě nepochyboval, něco jiného to však je předvést a prokázat. Vždy si myslíte, že na to máte. Proto jsem se rozhodl v F1 letos zůstat. Byť pouze jako rezervní pilot, stále jsem si myslel, že můžu odvádět dobrou práci. Musel jsem dále pracovat a čekat, zda se naskytne příležitost," uvádí Kovalainen.

"Kdybych se měl znovu vrátit k závodění, vypadalo to, že to bude s Caterhamem, ale když se objevila tato šance, ukázalo se, že to mělo cenu zůstat v F1 a nepřesunout se někam jinam. Je to legrační, jak rychle se věci v F1 mění, náhle může dojít kdykoliv ke změně. Proto se musíte zaměřovat na to, co vám říká vaše srdce, kdy cítíte, že byste měli být - a snažit se o to, aby se sen splnil," pokračuje Fin.


Heikki Kovalainen dostal v Austinu znovu šanci, v závodě skončil na čtrnáctém místě
(foto: Lotus F1 Team)

Po kvalifikaci, v níž zapůsobil na Lotus a jeho vedení, od něj většina fanoušků očekávala lepší výsledek. Podle šéfa týmu Erica Boulliera však v Brazílii bude mnohem lepší: "Rozhodně. Heikki je dobrým jezdcem. Má zkušenosti - možná trochu "zrezivěl," ale podá dobrý výkon."

 

Pod článkem najdete fotogalerii z Kovalainenova návratu k závodění v F1 s Lotusem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy