Lotus: Hülkenberg má zájem o nás, my o něj. S Grosjeanem by tvořili jednu z nejlepších dvojic

Hülkenberg, Nico | foto: Sauber Motorsport AG

Lotus by dle slov svého šéfa Eric Boulliera rád na příští sezónu podepsal smlouvu s Nicem Hülkenbergem. To ovšem závisí i na tom zda se po sérií odkladů nakonec podaří včas dohodnout s novým velkým sponzorem.

Hülkenberg je v současnosti klíčovou postavou na trhu s jezdci, jeho osud závisí na tom, zda se Lotusu podaří finalizovat dohodu se svým novým investorem Quantum Motorsport dříve, než se upíše jiné stáji. O mladého Němce se zajímá i Force India či Sauber.

"On by se k nám rád přidal a my bychom jej měli rádi u sebe. Věřím, že by s Grosjeanem vytvořili jednu z nejlepších dvojic v boxové uličce, navíc cenově velmi dostupnou, pokud to tak můžu říct," uvádí Boullier.

"Chápu také jeho pozici, protože zažil velmi špatnou zkušenost, když se jej zbavil Williams, a nechce se znovu ocitnout ve stejné situaci. Nemůžu jej pak obviňovat z toho, že podepsal či že se zavázal někomu jinému, pokud přijdeme pozdě," uznává šéf Lotusu.

Peníze od nového sponzora by však měly dorazit již tento týden, jak v Austinu ujišťoval Mansoor Ijaz, ředitel společnosti Quantum Motorsport: "Stále pracujeme na tom, abychom se k nim [Lotusu] připojili. Udělali jsme to, co bylo zapotřebí, aby byla uvolněna aktiva z našeho portfolia."

Upozorňuje ale na to, že tak velkou sumu ze Středního východu není snadné za dnešních podmínek na bankovních trzích tak rychle převést. "Tento týden neskončíme, dokud to nedokončíme. A my to dokončíme tento týden," slibuje Ijaz.


Nico Hülkenberg by podle Erica Boulliera dal nejraději přednost Lotusu
(foto: Sauber Motorsport AG)

Cílem Hülkenberga pro příští rok je hlavně závodit s konkurenceschopným vozem: "Chci být hlavně v F1, pak se uvidí. Chtěl bych auto, které by mělo na to, co nyní předvádíme - vést si dobře na bodech. A nevadilo by mi, kdybych pak pokaždé stál na pódiu. Sauber je jednou z možností."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy