Hülkenberg vítá nabídku Sauberu na setrvání v týmu, příští rok chce stávat na pódiu

Hülkenberg, Nico | foto: Sauber Motorsport AG

Nico Hülkenberg vítá zájem svého současného zaměstnavatele, který je připraven s ním pokračovat ve spolupráci i v sezóně 2014, bude-li si to mladý Němec po výborných letošních výkonech přát.

Hülkenberg odjel v Austinu další výborný závod, když nestačil pouze na Red Bully, Grosjeana, Hamiltona a Alonsa, a cílem projel jako šestý, zatímco jeho týmový kolega po úvodním defektu skončil mimo bodovanou desítku.

Přestože pro příští rok jsou se švýcarským týmem spojováni piloti, kteří za sebou mají bohaté sponzory - včetně Pastora Maldonada, Sergia Péreze či Sergeje Sirotkina, jeho šéfka Moniša Kaltenbornová potvrdila, že pro Hülkenberga budou mít místo, pokud se rozhodne zůstat.

"To je dobrá zpráva, že jo?" usmívá se Hülkenberg. Přál by si se Sauberem pokračovat? "Chci být hlavně v F1, pak se uvidí. Chtěl bych auto, které by mělo na to, co nyní předvádíme - vést si dobře na bodech. A nevadilo by mi, kdybych pak pokaždé stál na pódiu. Sauber je jednou z možností."

Nico čeká, jak se rozhodne Lotus, který je závislý na tom, zda se podaří dotáhnout do konce vstup nového velkého sponzora - společnosti Quantum Motorsport. Pokud by z plánované spolupráce sešlo, tým z Enstone by nejspíše sáhl po Maldonadovi, o kterém již ředitel PDVSA minulý týden prohlásil, že se s Lotusem na přestupu dohodli.


Nico Hülkenberg v Austinu předvedl další výborný výkon (foto: Sauber Motorsport AG)

"Není to zcela o mém rozhodnutí, jsem také závislý na několika odpovědích od jiných týmů. Opravdu těžko říci. Nerad bych se vyjadřoval k jakýmkoliv termínům, protože nevím, zda bych je mohl dodržet," vysvětluje Hülkenberg pro Sky Sports.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy