Gutiérrez potrestán za zdržování Maldonada, trest dostává i Chilton

Gutiérrez, Esteban | foto: circuitoftheamericas.com

Komisaři po kvalifikaci dodatečně trestají Estebana Gutiérreze a Maxe Chiltona za zdržování svých soupeřů v kvalifikaci na Velkou cenu Spojených států.

Gutiérrez bude odsunut o 10 míst vzad za to, že čtyři minuty před koncem Q1 zdržel Pastora Maldonada v jeho rychlém kole. Pilot Williamsu byl pak prvním nepostupujícím do Q2.

"Vůz č. 12. zbytečně zdržel vůz č. 16 mezi zatáčkami č. 19 a 20 manévry, které komisaři vyhodnotili jako nebezpečné," píše se v oficiálním vyjádření FIA. Mexičan, který skončil desátý, tedy bude startovat až ze 20. místa.

Maldonado však nebyl zdržován pouze Gutiérrezem, v Q1 mu svým manévrem také zle zatopil také Chilton. Britský pilot Marussie poté zkazil kolo také Adrianovi Sutilovi. Protože už je ale na konci startovního roštu, komisaři mu udělili trestný průjezd boxy v úvodních pěti kolech závodu.

Letos se jedná již o druhý případ, kdy byla udělena penalizace v podobě průjezdu boxovou uličkou ještě před startem závodu. Poprvé byl takto potrestaný v Japonsku Charles Pic z Caterhamu.


Max Chilton v úvodní části kvalifikace zbrzdil hned dva ze svých soupeřů
(foto: Marussia F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy