Button: Buď bude Magnussen plavat, nebo se utopí

Button, Jenson | foto: McLaren

Jenson Button hodnotí výměnu svého týmového kolegy, když Segria Péreze v McLarenu vystřídá Kevin Magnussen. Buttona tento krok překvapil a uvedl, že je to velký risk.

Jenson Button tráví v McLarenu svou třetí sezonu a příští rok bude mít nového týmového kolegu. Po odchodu Lewise Hamiltona a vyhazovu Sergia Péreze bude jeho třetím partnerem ve Wokingu Kevin Magnussen.

Buttona krok McLarenu již po roce vyměnit Péreze za mladého Dána překvapil. "F1 a rychlost změn věcí mě vždy překvapí. Loni mě zaskočil odchod Lewise, nyní jsem opět překvapen. Magnussen je postaven do pozice, kdy buď zazáří, nebo si pokazí kariéru, pokud věci nepůjdou dobře," uvedl.

Podle něj je to od McLarenu i Magnussena obrovský risk. "Závodník je ale ochoten to riziko podstoupit, má sebedůvěru a věří svým schopnostem. Může to dopadnout dobře, nebo ne a já doufám, že to bude mít pozitivní konec," komentuje situaci mistr světa z roku 2009.

Button si svůj debut odbyl již v roce 2000 a je jedním z nejzkušenějších závodníků ve startovním poli. Za tu dobu vystřídal řadu týmových kolegů. "Je vždy smutné vidět odcházet týmového kolegu. Nikdy jsem s nimi neměl zvlášť blízké vztahy, ale i tak s nimi trávíte celou sezonu a prožíváte spolu vzestupy i pády. Je to jako loni - vybudujete si určitý vztah, poznáte se, získáte zkušenosti a potom se to změní. Je to trošku tvrdé, ale naučíte se přizpůsobit," zamýšlí se Button.

Upozornil také, že se od sebe budou moci učit. Rychlost Magnussen týmu prokázal, podle Buttona je ale důležitá i zpětná vazba a to i z důvodu velkých změn, které F1 v příštím roce čekají. "Vždy jsem říkal, že pro příští rok budou důležité zkušenosti." 

Dodává však, že Magnussena považuje za talentovaného závodníka. "Podle toho, co jsem slyšel je nejen rychlý a má talent, jak již prokázal, ale umí podat dobrou zpětnou vazbu, a to je pro mě důležité. Domnívám se, že mu budu moci důvěřovat," nechal se slyšet.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy