Hülkenberg se finančních problémů u Lotusu neobává

Hülkenberg, Nico | foto: Sauber Motorsport AG

Nico Hülkenberg stále jedná o své budoucnosti a uvedl, že jej finanční problémy Lotusu nechávají klidným.

Nico Hülkenberg je po dohodě Lotusu se společností Quantum na dobré cestě k podpisu smlouvy, aby se stal nástupcem Kimiho Räikkönena. Svou budoucnost chtěl mít vyřešenou do konce října, rozhodl se však na Lotus počkat. Zatím prý ale dohoda není u konce.

"Zatím nepadlo rozhodnutí. Stále vyjednávám s několika týmy a řešíme to. Doufám, že si vyberu správně. Pořád se něco děje, ale nemohu o tom mluvit," okomentoval situaci v rozhovoru pro ESPN Hülkenberg.

Lotus se potýká s finančními problémy a hlavním tématem v paddocku během posledního závodu bylo neplacení Kimimu Räikkönenovi, který se nechal slyšet, že letos nedostal ani Euro. Hülkenberg letos v Sauberu něco podobného také zažil. A i když je podle něj pro každého důležitá i finanční stabilita a jistota, potíží se neobává.

"Nebojím se. Myslím, že Kimi má jiný plat než já (smích). To je první bod - je o hodně vyšší.  Myslím, že to bude jiný případ. Věci se mění a nijak zvlášť se toho neobávám. Podle mě jsou tři nebo čtyři týmy, které jsou finančně stabilní. Všichni ostatní se trošku trápí, takže je to těžké," upozornil.

Otázku, zda by uvažoval o tom začít hledat finanční podporu, aby pomohl týmu a stal se tak tzv. platícím jezdcem přerušuje rázným: "Stop. Ne," a vysvětluje: "Podle mě je ta chvíle, kdy tým očekává, že přinesu peníze za to, že dělám to, v čem jsem dobrý, špatná. Nechci to dělat. Není to správné." 

Na sedačku u špičkového týmu Hülkenberg zatím čeká (foto: Sauber Motorsport AG)

Je považován nejtalentovanějšího závodníka ze středu pole a není v F1 nováčkem. Vystřídal již tři týmy a dokázal opakovat své dobré výkony. Měl blízko podpisu smlouvu u Ferrari, kde ale nakonec dali přednost Räikkönenovi. Hülkenberg však věří, že jeho čas také přije. 

"Je to jen můj třetí rok, takže jsem zatím stále ještě relativně mladý a čerstvý. A není běžné, že někdo - napadá mě pouze Lewis - přijde do F1 hned to špičkového týmu a konkurenceschopného auta. Většina si to musí zasloužit a bojovat o to. Možná ještě nepřišel ten čas, ale myslím, že mé výkony ukazují, že bych byl připraven dodat dobré výsledky." 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy