Massa je po oznámení konce u Ferrari uvolněnější: "Rychlost mi nechybí, vím jak vyhrávat"

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa je po rozhodnutí Ferrari zbavit se jej mnohem uvolněnější, což se projevuje ve výkonech na závodní dráze.

V posledních pěti závodech Massa porazil svého týmového kolegu Fernanda Alonsa v kvalifikacích čtyřikrát a srovnal skóre na 8:8 (byť v Indii se Španěl rozhodl do Q3 vyjet na pomalejší tvrdší směsi).

"Cítím se být velmi uvolněný, velmi uvolněný, abych byl upřímný. A myslím si, že to je pro mě také to nejlepší. Víte, dokážu nasednout do vozu a užívat si to, dostat z něj to nejlepší, ale přitom být uvolněný a zažívat radost," popisuje Massa změnu, ke které došlo poté, co Ferrari oznámilo jeho nahrazení Kimim Räikkönenem.

Přes zlepšení svých výkonů však podle Massy letos nešlo o dobrou sezónu. "Určitě to pro mě není ta nejlepší sezóna, rozhodně toho dokážu více, než jsem předvedl letos a v minulých letech. Myslím si, že důležité je vědomí, že mám rychlost," věří si Brazilec, který jedná o možnosti svého přestupu s Williamsem.

"Mám rychlost, vím jak vyhrávat, vím jak být konkurenceschopný, jen se musím pokusit dát věci dohromady - a o to se snažím. V letošní sezóně jsme měli několik velmi dobrých závodů, ale taky několik velmi náročný. Před posledními závody jsem velkým optimistou," dodává Massa, kterému v šampionátu jezdců patří osmé místo.


Felipe Massa v Abú Zabí (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy