Alonso je pro závod v USA fit, kontroly byly v pořádku

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso je po dalších lékařských kontrolách pro Velku cenu Spojených států definitivně v pořádku.

Španěl v neděli při kontroverzním předjetí Jeana-Erica Vergneho tvrdě přejel přes obrubník a po závodě si stěžoval na bolesti zad. Senzor v monopostu Ferrari přitom zaznamenal vertikální náraz až o síle 28 G, nebyl však správně namontován (více zde), naměřená hodnota proto byla chybná.

Španěl musel být převezen na kontrolu nemocnice, kde u něj nebylo nalezeno žádné vážnější zranění. Kvůli bolestem ale neprožil nejlepší noc, v pondělí proto musel zamířit na další lékařské testy. "Noc byla tak tak. Čekají mě odpoledne další testy a budu se snažit být co nejdříve 100%," sdělil na Twitteru.

Jeho fyzioterapeut se o závodě v Austinu nechtěl bavit, mluvčí Ferrari však včera večer pro BBC potvrdil, že Alonso bude v Americe závodit: "Je OK, jen cítí trochu bolest, nic víc. Kontrola byla v pořádku."

V Abú Zabí předvedl Fernando dobrý výkon, když se po kvalifikaci na 11. místě propracoval na konečnou pátou pozici. Těžko si představit jeho adekvátní náhradu v rudém voze v příští velké ceně, pokud by nebyl fit. Ferrari jej v závěrečné fázi sezóny nutně potřebuje, aby splnilo svůj cíl: druhé místo v šampionátu konstruktérů. Před posledními dvěma závody ztrácí Mercedes před sebou 11 bodů.


Fernando Alonso v Abú Zabí (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy