Massa přiznává jednání s Williamsem, za místo v F1 platit nehodlá

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa jedná ohledně sezony 2014 s Williamsem. V Indii se však k celé situaci vyjadřovat moc nechtěl. Vítěz 11 Velkých cen má ale v jedné otázce jasno - platit za místo v F1 nebude.

Brazilské internetové stránky už vědí více. Podle nich už je jisté, že se Felipe Massa stane novým jezdcem Williamsu pro sezonu 2014. Díky tomu by měl Williams získat podporu brazilského petrolejářského koncernu, Petrobras. Smlouva s Petrobrasem by mohla být uzavřena na 5 let, reálnější jsou ale 2. Ve skutečnosti však ještě rozhodnutí asi nepadlo.

Hodně záleží na tom, jestli hlavní sponzor Williamsu, venezuelská PDVSA, bude pokračovat ve své podpoře i příští rok. Další petrolejářská firma totiž už s největší pravděpodobností nechce do F1 pumpovat enormní sumy. Zdá se, že vláda v Caracasu se hodlá omezit svoje financování britského týmu.

Problémem ale je, že smlouva s Williamsem je uzavřena do konce roku 2015. Navíc nezáleží na tom, jestli je nebo není v týmu Pastor Maldonado. V případě vycouvání z této platné smlouvy by muselo PDVSA zaplatit týmu tučné odškodné.

Massa k tomuto tématu neprozradil mnoho: "Je moc brzy na to, abychom o tom hovořili. Jednám s hodně týmy a Williams je jedním z nich. Za ježdění ale platit nehodlám. Pokud má o mě nějaký tým zájem, pak to musí být kvůli mým schopnostem a zkušenostem. Nikdy bych nedošel za nějakým týmem s prosbou o místo a zároveň mu řekl, že s sebou vedu sponzora."

Vicemistr světa chce najít tým, který o něj bude opravdu stát: "Nejprve chci smlouvu, a pak rád pomohu týmu získat nějakého sponzora, který by mi i týmu pomohl. Jeho peníze pomohou týmu i mně."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy