Timo Glock vyhrál po skvělé podívané svůj první závod v DTM

Glock, Timo | foto: BMW Motorsport

Timo Glock před sezonou přestoupil z F1 do seriálu DTM. Stáj Marussia neměla dostatek finančních prostředků, aby si mohla zkušeného Němce dovolit a musela dát prostor platícím jezdcům.

Timo Glock, který se v F1 postavil hned 3 krát na podium, přijal pozvání od BMW na test M3 DTM. Po testech ve Valencii se rozhodl pro svůj přestup do DTM, kde navázal na dlouhou řádku bývalých jezdců F1, kteří zkoušeli svoje štěstí v německém mistrovství cestovních vozů. Jmenujme například Davida Coultharda, Ralfa Schumachera, Miku Häkkinena, Heinze-Haralda Frenzena nebo Jeana Alesiho.

Glock se stal členem nového týmu BMW, stáje MTEK, kde doplnil bývalého testovacího jezdce BMW, Marco Wittmanna. Určitě nezažil zrovna jednoduchou sezonu, když během sezony pravidelně zaostával za kolegou Wittmannem. Jeho doposud jediný bodovaný výsledek přišel v Rakousku na Red Bull Ringu (bývalý A1 Ring) - hned 3. místo.


Z nekonkurenceschopné Marussie přesedl Timo do mistrovské M3 DTM

Dnes ale bývalý jezdec Jordanu (2004), Toyoty (2008-2009) a Marussie/Virginu (2010-2012) vybojoval svoje první vítězství v DTM. Je to jeho první vítězství od roku 2007, když díky 5 vítězstvím opanoval šampionát GP2. V F1 byl Timo dvakrát 2. (VC Maďarska 2008 a VC Singapuru 2009) a jednou 3. (VC Malajsie 2009). O jeho cestě za vítězstvím v DTM na Hockenheimringu si přečtěte v tomto článku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy