Van der Garde na cestě do Williamsu?

van der Garde, Giedo | foto: Caterham F1 Team

Chystá se přestup Gieda van der Gardeho do Williamsu? Jeho sponzor, společnost McGregor, by totiž rád spolupracoval s britskou tradiční závodní stájí.

Giedo van der Garde zatím stále ještě neví, jestli vůbec a pokud ano, tak za jaký tým bude příští rok ve Formuli 1 jezdit. Letos 28letý Holanďan zažívá debutovou sezonu u Caterhamu. Jeho zatím nejlepším výsledkem je 14. místo z GP Maďarska. V Monaku a ve  Spa-Francorchamps překvapil, když dokázal postoupit do Q2. Jestli však Giedo bude s Caterhamem startovat i příští rok, to je otázkou. 

Je totiž možné, že se v roce 2014 sveze také u Williamsu. Nizozemské noviny De Telegraaf totiž informují, že Marcel Boekhoorn, který je investorem do společnosti McGregor a zároveň budoucí tchán van der Gardeho, má "seriozní zájem" o koupi části týmu Williams.

Mělo by se jednat o 15% podíl v týmu, který zatím stále ještě vlastní současný sportovní šéf Mercedesu, Toto Wolff. "U Marcela by takový krok připadal v úvahu, pokud by to dávalo obchodně smysl," řekl manažer van der Gardeho, Jan Paul ten Hoopen, pro De Telegraaf a potvrdil, že mezi Boekhoornem a Wolffem proběhly nějaké rozhovory.

Minimálně co se čistého sponzoringu týče, by spojení Williamsu a společnost McGregor nebylo ničím novým. Už vloni uzavřela holandská módní značka smlouvu s Williamsem jako dodavatel jejich oblečení. Ačkoliv by rozšíření spolupráce společností o majetkovou účast McGregoru ve stáji neznamenalo jisté místo pro van der Gardeho u týmu, tak jeho manažer dodává: "Giedo by rád jezdil za renomovaný tým. Podle mého názoru u Williamsu moc dobře vědí, co dělají."


Budoucí týmoví kolegové Giedo van der Garde a Valtteri Bottas?
(foto: Team Caterham F1)

Otázkou je, kdo z aktuálních jezdců týmu by tak musel pro rok 2014 přepustit svoje místo. Mohli jsme již slyšet určité spekulace o Pastoru Maldonadovi, které tvrdily, že by Venezuelan mohl mít šanci u Lotusu, což by mohlo vyřešit finanční problémy týmu z Enstone. Každopádně pokud by van der Garde odešel do Williamsu ať už jako testovač nebo jako závodní jezdec, tak by se u Caterhamu uvolnilo místo pro Heikkiho Kovalainena. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy