Sauber jede do Suzuky s vyšším sebevědomím

Hülkenberg, Nico | foto: Sauber Motorsport AG

Nico Hülkenberg se po čtvrtém místě v Singapuru pokusí o potvrzení formy i na okruhu v Suzuce. Pro Gutierréze to bude japonská premiéra.

Švýcarský tým Sauber má v posledních několika závodech zvyšující se formu a jeho jezdci doufají, že tomu tak bude i na konci tohoto týdne v Japonsku na okruhu Suzuka.

„Těším se na víkend v Suzuce, protože je to vždy skvělý víkend díky závodu i okruhu samotnému,“ vyhlásil Nico Hülkenberg. „Piloti milují, když můžou čelit výzvám, a tento okruh je určitě hodně těžký. Je to klasický okruh, který vzbuzuje na tvářích jezdců úsměv. Když tam přijedete, jste velmi dobře přijat, publikum je šarmantní a slušné.

Okruh má dvě ohromující zatáčky, S Curves (Esíčka) a 130R. Trať se velmi dobře hodí pro volant Formule 1, můžete cítit vliv aerodynamických prvků vozu. Dosahují se tam velké odstředivé síly, takže jízda je fyzicky náročná, hlavně pro krční svalstvo. Kromě okruhu mám rád v Suzuce místní stravu, především suši a teppanyaki. Samozřejmě chci v Japonsku dosáhnout dobrý výsledek. Věřím, že se to podaří, vloni jsem tam dojel na sedmém místě, jsem optimistou.“


Nico Hülkenberg se minulou neděli v Koreji blýskl čtvrtým místem (foto: Sauber Motorsport AG)

„Vždy jsem záviděl ostatním pilotům, že můžou závodit na okruhu v Suzuce,“ přiznal Esteban Gutiérrez. „Znám okruh na základě mnoha fotek a záběrů v televizi. Znám ho ale i osobně, vloni jsem byl v Japonsku s týmem Sauber jako doprovod. Je to zajímavý, velmi technický okruh s mnoha rychlými zatáčkami. Myslím, že už teď můžu říct, že je to můj oblíbený okruh. Publikum je tam skvělé, dokáže ocenit kvality jezdců.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy