Nejrychlejší zastávku předvedlo Ferrari, nejdelší stint McLaren

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

KOREA - Kdo zvládl nejrychleji zastávku v boxech a s jakými strategiemi piloti odjeli Velkou cenu Koreje?

Mechanici Ferrari přezulo Alonsa v 9. kole za 2,3 sekundy a o 19 kol později o půl sekundy pomaleji. Výborně pracovali také na druhém voze, který přestál postartovní kolizi. Massu odbavili za 2,5 a za 2,4 sekundy.

Skvělou rychlostí a konzistencí zároveň se mohou pochlubit u Mercedesu: obě Hamiltonovy zastávky trvaly 2,4 s. Velmi krátce se v boxech zdržel u Lotusu Grosjean (2,6 a 2,8 s), obě zastávky pod tři sekundy jsme zaznamenali také u Red Bullu v případě Vettela.

Všichni piloti dnes startovali na super-měkké směsi, výjimkou byl jen Ricciardo, který se svým Toro Rosso najel na rošt se středně-tvrdou směsí pneumatik. Z 12. místa na roštu se díky tomu před svou první výměnou v 18. kole posunul na čtvrté místo, po přezutí na super-měkkou směs měl šanci na body, kolo před koncem však musel odstoupit.

Všichni piloti až na jedinou výjimku jeli na dvě zastávky, k čemuž jim pomohly i dva výjezdy safety-caru - třízastávkových strategií bychom se jinak dočkali více, než pouze u Vergneho.

Nejdelší stint Velké ceny Koreje vypsané na 55 okruhů na středně-tvrdé směsi předvedl Button na McLarenu: 33 kol (60 % závodu). Na jedné sadě super-měkkých zvládl nejvíce kol Ricciardo: 21 (38,2 %). Osmý v cíli Jenson byl mimochodem jedním z mála jezdců, kteří nevyužili safety car fáze k zastávce v boxech.


Legenda:  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy