Gutiérrez: Singapur nebyl výjimkou, budu se dále zlepšovat

Gutiérrez, Esteban | foto: Sauber Motorsport AG

Esteban Gutiérrez věří, že bude pokračovat v podobných výkonech, jaké předváděl v Singapuru, kde v kvalifikaci postoupil mezi nejlepších deset pilotů.

V Q2 zajel dokonce sedmý nejrychlejší čas a porazil svého týmového kolegu Nica Hülkenberga, který měl problémy se svým DRS systémem. V závodě potom jezdil na sedmém místě, kvůli degradaci pneumatik ale finišoval až jako dvanáctý.

"Byl to velmi silný pocit, protože to můžete využít v budoucnosti. Když dokážete zvládnout v kvalifikaci takové kolo, posouvá vás to na další úroveň, z níž se se můžete ještě dále zlepšovat," popisuje Gutiérrez. "Na některých tratích možná v kvalifikaci nebudeme tak silní, je však velmi důležité alespoň sami sebe tlačit ke zlepšování v tomto směru."

Do Singapuru se svým zkušenějším kolegou prohrál všechny kvalifikace. "Je to samozřejmě frustrující, dáváte do toho ale to nejlepší a v závodě jsem do toho dával vše. Vždy chcete učinit další krok, neustále se zlepšovat - a tohle přichází se zkušenostmi. Závod byl dalším dobrým krokem v mé kariéře a jsem odhodlaný se v těch dalších zlepšovat, i když je před námi obtížná výzva," popisuje mexický mladík ve službách Sauberu.


Esteban Gutiérrez svým výkonem v Singapuru zaujal (foto: Sauber Motorsport AG)

Podle hlavního inženýra Toma McCullougha bude v dobrých výkonech pokračovat: "Pro Estebana to byl cenný víkend. Moci se srovnávat s Nicem při stejné strategii - to pro něj bude velmi přínosné. Bude se od něj učit, a to je ten proces. Jestli v tom bude pokračovat, bude se zlepšovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy