Wolff: Dominance Red Bullu bude pokračovat

Wolff, Toto | foto: Daimler AG

Výkonný ředitel Mercedesu Toto Wolff si nemyslí, že nová pravidla v roce 2014 významně změní rozložení sil ve Formuli 1.

V příštím roce vymění monoposty Formule 1 své osmiválce za menší šestiválcové turbomotory, aplikovat se budou i další technické změny. Některé týmy, včetně Ferrari, se domnívají, že výrazná změna pravidel bude znamenat novou a hlavně stejnou startovní čáru pro všechny týmy a může zamíchat pořadím týmů. Toto Wolff přesto věří, že Red Bull si zachová svou dominanci a zůstane konkurenceschopný. 

Výkony týmů závisí na schopných lidech, kteří jsou ve špičkových týmech, nevidím prostor pro výraznou změnu rozložení sil. Vliv můžou mít v určité míře i motory, ale když se podíváte na zázemí Ferrari v Maranellu a Renaultu ve Viry, zjistíte, že oba jsou motivováni na stejné úrovni. Já nevidím velké rozdíly.“

Toto Wolf se domnívá, že přetrvávající dominance Sebastiana Vettela by mohla mít na Formuli 1 negativní vliv. 

„Už jsme měli ve Formuli 1 období dominance určitých pilotů a týmů. Lidé pak mluvili o nudě, když stále vítězil Michael Schumacher, teď je to stejné s Vettelem. To je odvrácená strana úspěchu. Má to na sport negativní vliv? Jistě, dlouhodobá dominance jednoho pilota a jednoho týmu není zrovna nevzrušujícejší věcí. Ale tento sport miluji proto, že se v něm nedá podvádět, protože je v něm časomíra. A ta v současnosti říká, že nejlepší prácí odvádí Red Bull.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy