Mercedes potřebuje porazit Ferrari v poháru konstruktérů

Mercedes F1 W04 | foto: Daimler AG

Zdá se, že Red Bull míří nikým neohrožován za svým již čtvrtým titulem v poháru konstruktérů v řadě. Na ostatní rivaly, zdá se, zbyl už jen souboj o druhé místo.

Momentálně má Ferrari v poháru konstruktérů náskok 7 bodů na Mercedes. Lotus je o dalších 61 bodů zpět, takže o druhou příčku by si to mělo rozdat Ferrari s Mercedesem. Podle šéfa Mercedesu, Toto Wolffa, je minimálně třetí pozice v šampionátu zajištěna. 

Avšak Toto vnímá jako potřebu porazit Ferrari: "Je to důležité. Udělali jsme [letos] velký krok vpřed a momentálně se zdá, že zisk třetí pozice by měl být okay. Jenže náš tým je stále hodně motivovaný a chceme být v nejhorším na druhém místě."

Mercedes se za Ferrari propadl, nicméně Rakušan věří, že jeho tým disponuje silnějším a rychlejším vozem, navíc na konci sezony by se měla projevit jejich rychlost ještě víc: "Pochopitelně, můj pohled je zkreslený. Ale když se podívate na výkon auta, třeba v závodu v Singapuru, tak stále věřím, že jsme momentálně číslo dvě my.

Vývojová křivka s tím, jak se neustále zlepšujete, se zplošťuje, to je ale zřejmé. Je normální, že to vidíte každý rok na konci sezony. My ale stále pokračujeme v nasazování nových dílů na náš vůz. Neustále získáváme v určitých bodech."

Mercedes se snaží ve finiši přespurtovat Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy