Massa: Alonsovi může pomoci už pouze Vettel, já ne

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa tvrdí, že si užívá závody poté, co se Ferrari rozhodlo jej propustit. Nyní jezdí pod větším tlakem, protože mu jde také o budoucnost v F1. Cítí, že svému týmovému kolegovi Fernandovi Alonsovi už v šampionátu moc pomoct nemůže.

Brazilec svého úspěšnějšího týmového kolegu ve dvou posledních kvalifikacích porazil a ve Velké ceně Singapuru se nakonec v koncovce mezi vozy, kterým odcházely pneumatiky, propracoval až na šesté místo.

Po oznámení Scuderie, že si bude muset pro příští sezónu najít nového zaměstnavatele, si novou svobodu užívá. Na dotaz, zda to jde vidět na jeho lepších výsledcích, odpovídá: "Ano, určitě. Hodně si to užívám."

Alonsovi už dle svých slov už vzhledem k Vettelově dominanci moc nepomůže: "Jak už jsem řekl, není toho moc, co bych mohl udělat. Fernandovi může pomoct už jen Sebastian, ne já. Taková je situace. Vettel byl minimálně o sekundu rychlejší než všichni ostatní. Závod by každopádně vyhrál."

"Většina týmů od teď do konce roku na [současných] vozech už nepracuje, takže si jsem jistý, že to tak zůstane - určitě bude mít až do konce roku konkurenceschopné auto," uvádí s odkazem na Red Bull RB9, s nímž jezdí Vettel kráčející jistým krokem za svým čtvrtým titulem.


Felipe Massa byl v Singapuru se svým šestým místem poměrně spokojený
(foto: Scuderia Ferrari)

V hodnocení svého šestého místa v posledním závodě v Singapuru, kde Alonso dojel na druhé pozici, uvádí: "Závod mohl být určitě lepší, ale také horší vzhledem k tomu všemu, co se událo. Fantasticky jsem odstartoval, ale v první zatáčce mě na vnitřní straně zablokovali a nikoho jsem nemohl předjet, dokonce jsem o pozice přišel.

To byla jedna z potíží, protože pak jsem byl na dráze neustále za někým. Ke konci se mnoho aut na pneumatikách trápilo, takže jsme se dokázali dostat zpět na šesté místo. Řekl bych, že vzhledem k tomu, co se stalo, to tedy nebylo špatné," dodává Massa pro Autosport.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy