Ferrari bude mít nejsilnější jezdeckou dvojici v roce 2014, míní Hamilton

Räikkönen, Kimi | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton má za to, že Ferrari nahradí Mercedes na čele pokud se bavíme o nejsilnější jezdecké dvojici ve startovním poli. Mercedes má jako jediný tým v letošní sezoně dva jezdce, kteří dokázali vyhrát závod.

Jenže v Itálii se rozhodli nahradit Felipeho Massu Kimim Räikkönenem, což podle Lewise Hamiltona způsobí, že nejsilnější jezdeckou dvojici bude mít od příštího roku právě Ferrari. "Chceme je porazit," zněla odpověď Brita na otázku, co říká na jezdeckou sestavu Ferrari pro sezonu 2014.

"Letos je sice můžeme porazit v poháru konstruktérů, ale nakonec si myslím, že oni budou mít nejsilnější jezdeckou sestavu. Kimi letos jezdí skvěle a já předpokládám, že příští rok pojede stejně. A Fernando jezdí skvěle také.

Oni [Ferrari] říkají, že my máme nejsilnější jezdeckou dvojici, příští rok se to však podle mě otočí." Lewis se už těší na to, jak bude kombinace dvou mistrů světa v jednom týmu fungovat. Spousta lidí předpovídá u Ferrari perné dny.


Dočkáme se u Ferrari tvrdého střetu dvou mistrů světa?

"Myslím, že je skvělé, když máte dva z nejlepších jezdců světa v jednom týmu, u Ferrari. Bude zajímavé sledovat, jak si proti sobě povedou. Já ten duel budu sledovat. Ale svůj odhad neprozradím." Podle Lewise se však Fernando vyrovná s interním duelem pravděpodobně o mnoho lépe, než v roce 2007, kdy v McLarenu narazil právě na něj.

"Myslím, že jsme oba hodně dospěli a vyrostli. Naše vztahy, jak víte, se hodně zlepšily. Jsem si jistý tím, že s Felipem měl skvělý vztah a s Kimim to podle mě nebude jiné."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy