Vettel: Nezkušenost Ricciarda nebude mít na boj o titul vliv

Ricciardo, Daniel | foto: Scuderia Toro Rosso

Sebastian Vettel nemá přes relativní nezkušenost svého nového týmového kolegy žádné obavy o šance Red Bullu na zisk dalšího mistrovského titulu.

Zatímco Ferrari věří, že zkušenosti Kimiho Räikkönena pro ně budou v boji o titul v příští sezóně klíčové, Red Bull do ní zamíří s jezdeckou dvojicí, která má mezi špičkovými týmy v součtu nejméně účastí ve velkých cenách - 170 ve srovnání s 409 starty jezdců stáje z Maranella.

Vedoucí muž šampionátu ale věří, že nedostatek zkušeností nebude problémem, podle něj půjde o tvrdou práci a píli: "Ne, nemyslím si, že by to měl být problém. Nejlepším způsobem pro získání zkušeností je trénink."

"Příští rok vstoupí do hry mnoho nových věcí, takže to zřejmě nebude mít vliv, jestli jste se tady pohybovali několik posledních let. Nejdůležitější věcí bude vaše odhodlanost a ochota pracovat, rozvíjet se a snažit se hnát tým a auto kupředu - se vším, co je k tomu třeba.

Potřebujete strávit nějaké hodiny na dráze, na simulátoru, takže si myslím, že všechny piloty čeká spousta nudné práce. Patří to ale k ní a požene vás to v před, až se bude rozhodovat na trati," očekává Vettel.


Podle Sebastiana Vettela nezkušenost Daniela Ricciarda nebude hrát roli v boji o titul
(foto: Red Bull Racing)

Soupeření se současným dlouholetým týmovým kolegou Markem Webberem mu však bude chybět: "O našem vztahu můžete říci, co chcete, nakonec jsme ale jeden na druhého velmi tvrdě tlačili. Bude mi to chybět. Vždy byly dvě nebo tři zatáčky, v nichž mi to Mark nandával. Sanžíte se přijít na to, co dělá, což vás dostatečně zaměstnává."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy