Webber chce první vítězství v Monaku

Webber, Mark | foto: Jaguar Racing

Příští týden se koná Velká cena Monaka, závod Formule 1 s nejdelší tradicí v kalendáři.

Ideální místo pro první vítězství v královně motoristického sportu je Monte Carlo - bez nejmenších pochybností. To si myslí jeden z největších talentů současné F1, Mark Webber.

Australský pilot zde v minulosti zvítězil v F3000. Na své premiérové vítězství v F1 stále čeká a s vozem Jaguar jej letos stěží vybojuje. I když teoretická šance jistě je - Webber je mistrem kvalifikace a kdyby se mu v sobotu opět dařilo, může nedělní závod na trati, kde je předjíždění takřka nemožné, rozhodnout dobrým startem.

"Kdybych si mohl vybrat okruh, kde získám své první vítězství, bylo by to Monako," říká sedmadvacetiletý Webber. "Je to něco jako když v golfu vyhrajete turnaj."

Webber však příliš nevěří, že by se mu to mohlo podařit už letos s těžko ovladatelným Jaguarem R5: "To těžko. Úspěchem budou body. Ale do Monaka jedu vždy rád, je to obrovská výzva."

Monte Carlo je okruhem, který se během historie F1 příliš nezměnil. Protože se jede v ulicích města ohraničených mantinely a zdmi, jakákoliv sebemenší chyba znamená odstoupení ze závodu. "Klíčem k úspěchu je kontrolovaná agresivita," dodává Mark Webber.

Foto:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy