Sauber: Gutiérrez na Hülkenberga dokáže zatlačit

Gutiérrez, Esteban | foto: Sauber Motorsport AG

Nováček Esteban Gutiérrez velmi dobře zvládá přípravu a práci na nastavení závodního monopostu, což se podle Sauber ve výsledcích velmi často neodráží.

Podle švýcarského týmu má Gutiérrez dostatečnou rychlost na to, aby na svého zkušenějšího týmového kolegu začal ve zbývajících závodech zatlačit. Letos je zatím bez bodu, ale během posledních dvou víkendů ve Spa a v Monze prokázal přes slabší kvalifikaci slušnou rychlost v závodech.

"Esteban a Nico na nás velmi zapůsobili. Někdy to dle kvalifikačních statistik vypadá, jako by jej Nico snadno porážel, není tomu ale tak. Pracuje tvrdě a teď sklízí odměnu po obtížném začátku letošního roku, kdy nemáme tak konkurenceschopné auto, jak bychom si přáli," uvádí šéf traťových inženýrů Tom McCullough.

"To je pro nováčka těžší, protože jste tím, kdo vypadává v Q1. Začíná však tlačit na Nica a v kvalifikaci ho začne porážet, protože je mu tak blízko," pokračuje McCullough. Gutiérrez se svým týmovým kolegou zatím prohrál všech 12 kvalifikací s průměrnou časovou ztrátou 0,996 s. Průměrně si vyjíždí 17. pozici, Hülkenberg z 11.

S pokrokem mladého Mexičana je spokojena i šéfka týmu Moniša Kaltenbornová: "Prožil obtížný začátek a neměli byste zapomínat na to, že neměl to nejkonkurenceschopnější auto, když jej srovnáváte s ostatními jezdci."


Esteban Gutiérrez ve Spa, kde doplatil na penalizaci v průběhu velké ceny
(foto: Sauber Motorsport AG)

"Co většina nevidí je to, že odvádí velmi dobrou práci v přípravě a při nastavení vozu, což se velmi často neprojevuje v jeho výsledcích. Jde ale správným směrem. Jde zejména o zkušenost, abyste to všechno mohli dát dohromady," dodává Kaltenbornová.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy