Ferrari dál posiluje svůj tým, přijímá šéfa aerodynamiky Lotusu De Beera

Pirelli | foto: Pirelli

Ferrari myslí útok na příčky nejvyšší a snahu o získání mistrovských titulů opravdu vážně. Přibírá další posilu - šéfa aerodynamiky Lotusu de Beera.

Ferrari má o další posilu navíc. Po Jamesovi Allisonovi či Kimim Räikkönenovi přestupuje z Enstone do Maranella také šéf aerodynamiky Lotusu Dirk de Beer.

Zatím nebylo nic oficiálně potvzeno, ale podle Autosportu se Beer připojí po bok současného šéfa aerodynamiky Loice Bigoise, jakmile mu na konci roku vyprší současná smlouva.

Pro Lotus to musí být vskutku hořká pilulka ke skousnutí. A není to navíc poprvé, kdy se Ferrari podařil podobný kousek. Kdo by totiž neznal "nepřemožitelnou" trojici Schumacher, Byrne, Brawn. I ti do Ferrari přišli právě z Enstone.

Z Maranella naopak po roce zpět k Lotusu míří jeden z hlavních aerodynamiků Nicolas Hennel, Scuderii opouští i šéf aerodynamiky Marco de Luca.

Zda ve Ferrari půjde vše podle plánu a podaří se jim získat mistrovský titul v poháru konstruktérů, což se jim podařilo naposledy v roce 2008, či titul mistra světa, který naposledy slavili ještě o rok dříve, je zatím otázkou.

Na to, jak bude "tým snů" fungovat se názory různí. Bývalý sportovní ředitel Scuderie Cesare Fiorio například přiznal, že z návratu Räikkönena není nadšen.

"Obdivuji jeho talent, ale nesouhlasím s jeho životním stylem a s jeho přístupem. Nežije jako sportovec a jen talent na to, aby jste se stal šampionem v F1, nestačí. Já bych si jej nevybral," uvedl pro Gazzetta dello Sport. Dodal, že je to podle něj konzervativní volba a sám by volil mladého pilota.

Mark Webber se zase nechal slyšet, že Räikkönen pomůže Alonsovi zvednout výkony a to především v kvalifikaci.

Ferrari věří, že je Räikkönen tou správnou volbou a není tajemstvím, že jej přijali na doporučení technického ředitele Jamese Allisona. Jak to bude vypadat v praxi uvidíme příští rok.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy