Alonso chce prodloužit smlouvu s Ferrari

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso tvrdí, že se spekulace o jeho možném přestupu k Red Bullu nezakládají na pravdě. Naopak by si přál svůj současný kontrakt s Ferrari ještě prodloužit.

Alonso má v Maranellu platnou smlouvu až do roku 2016, přesto některá média psala o tom, že by ji chtěl předčasně ukončit a přestoupit k mistrovskému Red Bullu.

"Kolovaly fámy o Red Bullu, fámy v Itálii o jednoroční přestávce, tolik se toho napovídalo," uvedl včera v Monze Alonso. "Stále mi u Ferrari zbývají další 3,5 roku, které hodlám dodržet a snad i trochu prodloužit."

"A jak říkám, pokusím se svou kariéru zakončit u nejlepšího týmu na světě, kterým je Ferrari," hrdě hlásá o svém současném zaměstnavateli, který ale v letošním šampionátu na Red Bull ztrácí už 94 bodů.

"Momentálně nedosahujeme výsledky, které bychom chtěli, ale pracujeme velmi tvrdě. Příští roku budou zcela jiné pravidla, což otevře dveře mnoha týmům, aby zastavily dominanci Red Bullu, kterou měl v posledních několika letech. Vzhledem k výzvě příští rok tedy chováme velké naděje," pokračuje pilot Ferrari.


Fernando Alonso by chtěl svou kariéru skončit u Ferrari, Red Bull ho neláká (foto: Scuderia Ferrari)

A co říká na angažování Daniela Ricciarda Red Bullem? "To, že má Red Bull nyní dva piloty, protože podepsal Daniela, je velmi dobrou zprávou pro naši zemi, protože otevírá velmi dobrou příležitost pro Carlose Sainze ke vstupu do Toro Rosso, takže to pro nás bylo tou nejlepší zprávou."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy