Horner: Ricciardo dotane stejnou šanci i techniku jako Vettel, nebude dvojkou

Ricciardo, Daniel | foto: Scuderia Toro Rosso

Nový jezdec Red Bullu Daniel Ricciardo nebude pouze nosičem vody pro trojnásobného mistra světa, ale podle Christiana Hornera bude mít úplně stejné šance.

"Rozhodnutí přijmout mladého jezdce neznamená žádné změny. Oba piloti budou mít stejnou příležitost a stejné vybavení, ale nevyhnutelně bude existovat pořadí dané jezdcem, který bude na trati vpředu," vysvětluje Christian Horner.

"Sebastian vyhrál spoustu závodů a je několikanásobným mistrem světa, takže s tím souvisí velká očekávání. Realitou však je, že oba piloti - jak to bylo vždycky - dostanou stejnou příležitost a vybavení," slibuje šéf Red Bullu.

"Daniel je velmi rychlý a my to víme. Sebastian je momentálně nejlepší v oboru. Je to velmi těžké být jeho týmovým kolegou, takže to pro něj bude velkým překvapením. Ale myslím si, že lidé budou překvapeni tím, jakou rychlosti Daniel oplývá. Viděli jsme to na simulátoru a při testech na dráze a záblesky v Toro Rosso.

Myslím, že opravdu má přirozenou schopnost. Je dobrou osobností, dobrým klukem pro spolupráci a nikdy jsem jej neviděl bez úsměvu na tváři. Určitě se bude usmívat od ucha k uchu," pokračuje Horner.


Daniel Ricciardo Red Bull přesvědčil i při testech mladíků v Silverstone, kde jezdil
s jejich letošním vozem RB9 (foto: Red Bull Racing)

"Očekávám, že Daniel se bude příští sezónu zlepšovat. Je mladým jezdcem, nevyhne se zpočátku několika chybám, ale bude se z nich učit a zlepšovat. Jde v podstatě o střednědobý a dlouhodobý pohled na jeho vývoj. Ze současné úrody mladíků je opravdu vzrušující nadějí," dodává Brit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy