Alonso si plní sen: kupuje španělský profesionální cyklistický tým

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso koupí zachraňuje baskický cyklistický tým Euskaltel Euskadi před zánikem.

Na svém webu píše, že si uvědomoval současnou nelehkou situaci španělského týmu, proto se rozhodl vložit do záležitostí a odkoupit cyklistický tým Euskaltel Euskadi a zachránit jej před vymizením ze světa profesionálního sportu.

Alonso je známým vášnivým fanouškem cyklistiky, sám také každý den na kole s oblibou trénuje a vždy se zájmem sleduje cyklistické závody. "Od útlého dětství přijal španělský závodní pilot hodnoty přenášené tímto sportem - hodnoty, které jsou nedílnou součástí filozofie jeho osobního a profesionálního života a díky nimž byl schopen vyrůst a sklízet úspěchy ve svém vlastním sportu," stojí na jeho webu.

U nově nabytého týmu chce prosazovat transparentnost a nulovou toleranci, které mají tvořit jeho pilíře. Alonso chce hrát aktivní roli v cyklistice a zachovat kontinuitu - proto bude ctít kontrakty s těmi sportovci, kteří je s Euskaltelem Euskadi uzavřeli na roky 2014 a 2015, při plném vědomí nelehkého ekonomického období.


Autoportrét cyklisty Fernanda Alonsa (foto: fernandoalonso.com)

Ihned začíná pracovat, aby svůj nový tým zrestrukturalizoval a připravil na první závody roku 2014 "s plným odhodláním a bojovným duchem." Kromě toho se Španěl samozřejmě také připravuje na víkendovou Velkou cenu Itálie, kde by rád před domácími tifosi s Ferrari vylepšil loňské třetí místo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy