Button: Alonso je tím nejlepším jezdcem pro dostižení Vettela, Ferrari bude v Monze silné

Alonso, Fernando | foto: Fernando Alonso

Fernando Alonso z Ferrari je podle Jensona Buttona tím nejlepším pilotem pro stažení náskoku Sebastiana Vettela v šampionátu.

Pilot Red Bullu vyhrál o víkendu Velkou cenu Belgie a osm závodů před koncem vede o 46 bodů, což je hodnota téměř dvou vítězství. Alonso je na druhém místě, s vozem byl po letní přestávce spokojený a v Monze očekává, že jeho Ferrari bude silné.

"Myslím, že Fernando je ten, který může pomýšlet na souboj se Sebastianem. Zdá se spokojený s vozem a dělají pokroky. Podle mě bude Ferrari v Monze silné a budou tam mít velkou šanci na vítězství. Nyní jsou silnější než loni v této době a mohou si vést dobře. Šampionát ještě neskončil," cituje Buttona The Guardian.

Po vítězství Hamiltona v Maďarsku se zdálo, že si to s Red Bullem ve zbytku sezóny bude moci rozdat i Mercedes. Jenže v Belgii opět hodně ztrácel. "Je to velmi těžké pro všechny, obzvlášť pro Mercedes. V Belgii bylo chladno, což jim mělo sedět," uvedl k Mercedesu Button.

Hamilton se ale vzdávat nechce: "Je to stále na dosah, takže na to zkrátka musíme tlačit a doufat, že když se dostaneme na okruhy s vyšším přítlakem, tak budeme mít větší šanci." Nevylučuje však ani to, že Vettel bude slavit několik závodů před koncem sezóny: "Seb byl v Belgii rychlý a mohlo by se to stát. Může vyhrát hodně brzy před koncem sezóny."


Podle Buttona má Alonso největší šanci na dostižení Vettela, Ferrari podle něj bude mít v Monze velkou šanci na vítězství (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy