Mexiko se chce dostat do kalendáře 2014

Williams | foto: Williams F1 Team

Dle určitých zpráv se chce Mexiko vrátit do kalendáře závodů Formule 1.

Závod, který se jel naposledy v roce 1992, se měl dle některých zpráv vrátit do kalendáře F1 pro rok 2015, ale dle zdrojů blízkých projektu byl teď Mexiku udělen provizorní slot v kalendáři pro rok 2014. 

Bernie Ecclestone již měl mít několik setkání, ve kterých se mělo diskutovat o tomto návrhu, za kterým stojí Carlos Slim Domit, což je syn nejbohatšího muže světa, Carlose Slima Helu, jehož majetek je odhadován na 43 miliard USD. Závod by se měl jet v Mexico City na Autódromo Hermanos Rodríguez, který by měl být zmodernizován a vylepšen tak, aby bylo zajištěno, že by byl schopen hostit závod F1 i po 21 letech. 

Slim v jednom rozhovoru, který proběhl dřívě během tohoto roku, řekl, že se tento projekt může stát realitou velmi brzy: "Věřím, že je zde potenciál mít více závodů v Americe a věřím také, že Mexiko je pro to správným místem. Je to stabilní země a navíc se naší ekonomice daří docela dobře a máme jezdce, kterým by lidé mohli fandit. Všechny tyto kousky se dávají dohromady a já věřím, že potenciální promotéři dělají dobrou práci, když se snaží něco zajistit."


V minulosti bývalo Mexiko v kalendáři, zde rok 1966

Situace kolem kalendáře F1 pro další sezony je tak stále velmi zajímavá. Příští rok se určitě pojede v Rakousku a mělo by se jet v Rusku, což by bylo 22 závodů. Z kalendáře pravděpodobně vypadne Indie a Korea a zřejmě se nestihnou přípravy v New Jersey.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy