Whitmarsh: Räikkönen chce z Lotusu odejít, McLaren s ním nejedná - zatím

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Martin Whitmarsh v rozhovoru pro oficiální web Formule 1 uvádí, že Kimi Räikkönen chce Lotus opustit, ale že se mu to nejspíše nepodaří.

Kimi Räikkönen stále neoznámil, kde bude příští rok závodit. Jeho šéfové věří, že zůstane u Lotusu, on by ale rád odešel k jinému týmu, tvrdí Whitmarsh, u jehož stáje v minulosti finský jezdec již působil.

Zvažoval McLaren možnost, že by Kimiho zlákal zpět? "Ano. Kimi byl vždy skvělý a já jsem jeho velkým fanouškem. Hodně se momentálně spekuluje, takže uvidíme, jak to dopadne," říká šéf týmu z Wokingu.

Na otázku, zda s Räikkönen McLaren jednal, Whitmarsh odpovídá: "Zřejmě bych neměl být zcela otevřený, ale budu: loni jsme s ním jednali, ale z různých důvodů to nevyšlo. Letos jsme s ním nehovořili - zatím."

Mohlo by tedy dojít k tomu, že jej osloví? "Ano, mohlo. Kimi je samozřejmě odhodlaný odejít jinam a já cítím, že v tomto cíli neuspěje, takže uvidíme, to s ním bude pokračovat."

Získání Kimiho k dalšímu mistrovi světa - Jensonovi Buttonovi, "by mohlo" pomoci mediálnímu obrazu McLarenu. "Uvidíme. Momentálně s Kimim nejednáme. Počkejme si tedy, jak se to na trhu s piloty vyvine," dodává Whitmarsh.


Kimi Räikkönen za McLaren závodil v letech 2002 - 2006 (foto: McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy