Ricciardo se snaží zachránit situaci: Ještě není nic jistého

Ricciardo, Daniel | foto: Scuderia Toro Rosso

Podle Marka Webbera je již všechno jasné - v Red Bullu bude jeho nástupcem Daniel Ricciardo z Toro Rosso. Avšak jak Ricciardo tak Red Bull dementují zprávy, že by jezdec byl již vybrán.

"Všichni víme, o koho se jedná. Já jsem za toto rozhodnutí rád. Je to dobré pro něj i pro Austrálii," řekl Mark Webber pro australský Channel 10. Daniel Ricciardo však pro německý Motorsport-total.com ihned po závodě kontroval: "Pokud to já sám neuslyším - to, jak to slyšet musím - tak nechci začínat se žádnými závěry.

Víme, že Mark občas tušil budoucí rozhodnutí. Občas byla správná, ale dokud to nebude vyřešeno, tak nepropadám euforii. Je hezké, že mě podporuje, abych dostal kokpit. To chápu jako kompliment."

Odborný poradce Red Bullu, Helmut Marko, Ricciardovi prý ještě nezavolal: "Ne, kdyby tomu tak bylo, tak už to všichni ví. Nevěřím, že byste pak ještě chtěli čekat. Ale ne, nic jsem neslyšel."


Daniel Ricciardo dnes při VC Belgie

Že by se již rozhodlo o nástupci Ricciarda vyvrací také šéf Red Bullu, Christian Horner: "Nespěcháme a na rozhodnutí si chceme vzít dostatečný čas. Ještě jsem nezažil, že by jeden jezdec dal druhému smlouvu," dodal Brit pro britskou Sky Sports F1.

Pro technického šéfa rudých býků, Adriana Neweyho, by byli Ricciardo, ale i Jean-Eric Vergne "zřejmou volbou, protože pochází z juniorského programu Red Bullu. Ale tým musí vzít toho, kterého mají za nejkompetentnějšího jezdce."

Také Newey popírá, že by už padlo rozhodnutí o nástupci Webbera a dodává, že se rozhodne až po domluvě se šéfem celého koncernu Red Bull, Dietrichem Mateschiztem, který je momentálně na dovolené. Až poté, co se vrátí z dovolené, tak bude moci padnout definitivní rozhodnutí. "Pak budeme mluvit s Dietrichem a učiníme finální rozhodnutí." 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy