Sauber dementuje negativní zprávy o ruských sponzorech: První peníze již dorazily

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber dementuje zprávy o tom, že by jeho ruští zachránci otočili a nechtěli plnit své finanční závazky, nebo že by dokonce smlouvy zrušili.

Před měsícem Sauber oznámil, že našel nové sponzory, kteří jej pomohou zachránit z finančních problémů. Jednalo se o Mezinárodní fond investiční spolupráce, Státní fond vývoje severozápadní ruské federace Národní institut leteckých technologií (NIAT) - více  zde.

Německá média v posledních dnech ale zpochybňovala jejich důvěryhodnost - podle Bild správní rada Národního institutu leteckých technologií hlasovala proti investici ve výši 400 milionů dolarů do Sauberu a podle Die Welt byly některé smlouvy dokonce zrušeny.

To švýcarský tým rozlítilo, proto včera vydal prohlášení: "Oznámená spolupráce s našimi ruskými partnery probíhá dobře. Smlouva s jezdcem Sergejem Sirtokinem platí. Ohlášená příprava jeho nasazení začne příští týden po skončení naší obvyklé letní přestávky."

Podle Sauberu není pravdou ani to, že by dosud od nových sponzorů neobdržel ani korunu: "První smluvně zajištěné platby týmu již proběhly. Finanční spoluúčast NIAT (Národního institutu leteckých technologií) nebyla nikdy v plánu - v tomto případě jde pouze o technickou spolupráci."


Sauber popírá negativní zprávy o dohodách se svými ruskými sponzory (foto: Sauber Motorsport AG)

"Jsme překvapení tím, s jakou lehkovážností média šíří do světa lživé zprávy a pověsti," dodává tiskový mluvčí Sauberu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy