Vergne: "V bezproblémových závodech jsem Ricciarda sfoukl - jakoby nebyl"

Vergne, Jean-Eric | foto: Scuderia Toro Rosso

Jean-Eric Vergne věří, že je lepším pilotem než Daniel Ricciardo, kterého Red Bull zvažuje jako kandidáta na místo Marka Webbera.

Proč Red Bull Francouze vyřadil ze svého výběru? "Red Bull je mistrovským týmem a potřebuje jezdce, který bude skórovat v každém závodě, aby vyhrál titul," uvádí pro L'Equipe Vergne, který má na svém kontě o 18 % více bodů než Ricciardo.

"Pokud se podíváte na letošní výsledky, získal jsem více bodů než Ricciardo, ale zatímco on všechny závody dokončil, já ne... Mám na zádech nálepku. I když je falešná, v paddocku je Ricciardo vnímat jako konzistentní a já ne," těžce nese opěvování svého týmového kolegy mateřským Red Bullem.

"Výběr je složitý. Horner není jediným, kdo činí rozhodnutí. Hovoří do toho také Adrian Newey, stejně jako Dietrich Mateschitz a Helmut Marko. Chápu, jaké riziko přijímají, když vezmou mladého jezdce jako Daniela nebo mě. A pozorovat jezdce, který nedokončil polovinu svých závodů, je znepokojuje," pokračuje pilot Toro Rosso, který dojel v Kanadě šestý.

Tvrdí, že za většinu odstoupení kromě Austrálie nemohl a dodává: "Když se podíváte na závody, kde jsem neměl problém, sfoukl jsem svého týmového kolegu, jako by ani nebyl!"

Šéf Toro Rosso Franz Tost minulý týden vyhlídky Vergneho komentoval slovy: "Ještě nic nebylo rozhodnuto, i když se Jean-Eric nikdy nenacházel v užším výběru Red Bullu. Pokud vím, Daniel odjel o 13 závodů více - což je rozdíl." Red Bull totiž Ricciardovi v roce 2011 zaplatil místo u HRT, díky tomu má Australan více zkušeností.


Jean-Eric Vergne má letos na svém kontě zatím více bodů než Daniel Ricciardo,
Red Bull o něm ale jako o nástupci Marka Webbera nepřemýšlí (foto: Scuderia Toro Rosso)

Helmut Marko Vergneho ujistil, že byť Red Bull uvažuje pouze o Ricciardovi, jeho místo u Toro Rosso je před příští sezónou jisté. Jaime Alguersuari však v roce 2011 slyšel podobná slova, na začátku roku 2012 však do jeho vozu usedl právě Vergne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy