Räikkönen či Ricciardo? Vettelovi je jedno, kdo bude jeho příštím týmovým kolegou

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sebastianovi Vettelovi je podle šéfa Red Bullu Christiana Hornera jedno, kdo bude jeho příštím týmovým kolegou, a tým se v této záležitosti nesnaží ovlivňovat.

Poté, co Mark Webber oznámil své rozhodnutí Formuli 1 po skončení sezóny 2013 opustit, řeší management rakouského týmu, koho vybere na jeho místo, které patří vzhledem ke konkurenceschopnosti Red Bullu na trhu mezi ty nejžádanější.

O novém jezdci rozhodují Horner, odborný poradce Helmut Marko a majitel Dieterich Mateschitz. Trojnásobný mistr světa Vettel do jejich volby mezi Kimim Räikkönen a Danielem Ricciardem nikterak nezasahuje.

"Nemyslím si, že by se tím opravdu zabýval. Sebastian podle mě nemá žádné obavy postavit se proti kterémukoliv jezdci, ani se nevyjádřil, koho by upřednostnil. Zná Kimiho a zná Daniela," říká Horner.

"Oba jsou velmi rychlí piloti a představovali by pro něj výzvu, ale nesnažil se tým žádným způsobem ovlivnit, pokud jde o to, kterým směrem bychom měli hledět," pokračuje šéf rakouského týmu.

Pokud by je příští rok posílil Räikkönen, pak Horner slibuje, že by Vettel neměl status jedničky: "Oba piloti by měli stejnou šanci. Záleží na tom, co dělají na dráze - to určuje, kdo je či není vůdčím pilotem. A vůdčím pilotem je v kterémkoliv čase ten, kdo má více bodů."


Daniel Ricciardo by příští rok rád přestoupil z Toro Rosso do mateřského Red Bullu
(foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 36 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy