Button věří, že se McLaren ve Spa dále zlepší a špičku stáhne

Button, Jenson | foto: McLaren

Jenson Button věří, že se jeho týmu po maďarskému kroku vpřed podaří McLarenu monopost MP4-28 dále vylepšit a stáhnout náskok soupeřů.

McLaren letošní sezónu po radikálních změnách na voze nezačal dobře a hodně po minulém roce zaostal za očekáváními. V šampionátu je po první části sezóny až za Force Indií na šestém místě. V týmu však po poslední velké ceně před letní přestávkou, kdy Button dojel sedmý, panuje optimismus.

"Sedmé místo není vzrušující, v předchozím závodě jsme bojovali dokonce o páté, ale stále si myslím, že jsme dosáhli pokroku, protože Mercedes se zdál být ve srovnání s konkurencí rychlejší," soudí pilot McLarenu o závodě na Hungaroringu.

"Myslím, že jsme odvedli dobrou práci, a podle mě to ve Spa opravdu ukážeme. Jde o odlišný typ okruhu a o okruh, který by měl vyhovovat tomu, co na vůz pro tento závod nasadíme. Maďarsko bylo zřejmě naším nejlepším závodem roku. Moc to neříká, ale prožíváme těžkou sezónu. Dosahujeme pokroku a myslím si, že bychom měli být spokojeni," pokračuje Brit.

Na čtvrtý tým šampionátu - Lotus, ale McLaren ztrácí už 126 bodů. Button však věří, že ve druhé části sezóny špičce blíže: "Dostali jsme se v sezóně do bodu, kde je mezi špičkovými a pomalejšími týmy mezera - a my se nacházíme v ní. Myslím, že v příštím závodě nás uvidíte být mnohem blíže ke špičkovým týmům a bojovat s nimi. Do Spa se už teď těším."


Jenson Button předvedl v Maďarsku solidní výkon, v závodě odjel nejdelší stint ze všech
(foto: McLaren Mercedes)


Tip: Které nové díly pomohly McLarenu na Hungaroringu ke zlepšení? Čtěte zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy