Hembery: Proč je Pirelli kvůli sezóně 2014 v té "nejpodivnější situaci"

Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli se podle svého sportovního ředitele Paula Hemberyho kvůli nadcházejícímu období nachází v té nejbizarnější situaci.

Dodavatel pneumatik pro příští přelomovou sezónu Formule 1, která přejde na turbomotory s téměř dvakrát vyšším krouticím momentem, stále nebyl oznámen. Čas kvapí a smlouva s Pirelli vyprší na konci roku 2013. Italský dodavatel nemá stále nic jisté a začíná se spekulovat o zájmu Michelin o návrat.

V období nejistoty, kdy stále není podepsaná ani Concordská smlouva, Hembery pro ESPN potvrzuje, že se přesto musí připravovat: "Ne to ta nejpodivnější situace, ve které se opravdu nacházíme. Máme sepsány smlouvy s velkou většinou lidí, kterých se to týká. Není jasně definovaný proces, ale jdeme dál, podepisujeme s týmy, mám podepsáno s promotérem, pracujeme na roku 2014."

"Můžeme pracovat pouze s tím, o co jsme žádáni. Týmy s námi spolupracují, spolupracuje i promotér a pokračujeme ve spolupráci s FIA, takže pokud nám někdo neřekne něco jiného, tak opravdu nevíme, co bychom měli dělat jinak," pokračuje sportovní ředitel Pirelli.

Termín pro zaslání specifikací pneumatik pro příští sezónu byl podle něj posunut z prvního září na prvního října. "Máme tedy ještě několik týdnů. Dohodli jsme se na tom před několika týdny v Německu, kde jsme měli schůzku."


Jaime Alguersuari testoval s Pirelli před dvěma týdny v Barceloně s tři roky starým Renaultem R30 vývojové pneumatiky pro příští sezónu (foto: Pirelli)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy