Montezemolo: Massa i Ferrari nutně potřebují body

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipeho místo v Scuderii Ferrari je už zase ohroženo, vše záleží na jeho úspěšnosti ve zbytku sezony

Historie se opakuje, brazilský jezdec Ferrari Felipe Massa je znovu přinucen dokazovat své jezdecké mistrovství. V následujících závodech si musí své místo v červeném monopostu zasloužit daleko lepšími výkony, než předváděl v první polovině šampionátu.

Felipe nebyl v minulosti vůbec špatným jezdcem, v roce 2008 byl dokonce pár sekund mistrem světa (až do chvíle, než v posledním kole posledního závodu v Brazílii Lewis Hamilton nepředjel Tima Glocka, čím se stal šampionem právě britský pilot).

Po zranění na Hungaroringu v roce 2009 ale už nikdy nedokázal trvale ohrožovat vedoucí pozice. V letošní sezoně zatím nasbíral jen 61 bodů a nedokázal sekundovat svému týmovému kolegovi Fernandovi Alonsovi. Body, které nesbírá, chybí Ferrari v Poháru konstruktérů. Následkem je skutečnost, že tým z Maranella je v tabulce až na třetím místě za Red Bullem a Mercedesem.

Luca di Montezemolo, prezident Ferrari, se vyjádřil, že ve zbytku sezony se Felipe Massa musí výrazně zlepšit. „Felipe je rychlý pilot a skvělý chlapík. V minulých dnech jsme si to s ním vyjasnili: tým i Felipe potřebují body. Pak někdy v budoucnosti nastane chvíle, že se podíváme navzájem do očí a řekneme si, co dál.“

Luca di Montezemolo tedy svým vyhlášením jen povzbudil diskuse odborníků i fanoušků, kteří můžou spekulovat o tom kdo, kam a zda vůbec přestoupí. V minulé sezoně vyhlásil Felipe Massa, že jeho osud ve Ferrari je v jeho rukách. Situace se opakuje a Felipe musí jen doufat, že se bude opakovat i jeho setrvání v týmu Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy