Räikkönen opět k Ferrari? "O trh s jezdci se teď nezajímáme," popírá Maranello

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Scuderia Ferrari popírá zprávy bulvárního tisku o tom, že by příští rok chtěla přitáhnout zpět jezdce Lotusu Kimiho Räikkönena.

O zajištění služeb finského pilota pro příští rok usiluje současný zaměstnavatel Lotus a mistrovský Red Bullu. Německý Bild přišel včera s tím, že Kimimu učinilo nabídku také Ferrari. Mluvčí Scuderie to ale podle tiskové agentury DPA hned popřel: "Teď o trh s piloty nemáme žádný zájem."

Fin vyhrál se stájí z Maranella titul v roce 2007 titul, o 2 roky později jej vytlačil Fernando Alonso se silným sponzorem Santanderem, který musel vyplatit Kimiho, jenž měl stále platnou smlouvu.

Bývalému jezdci Marcovi Surerovi by se Räikkönen u Scuderie zamlouval: "Velmi dobře bych si dokázal představit Kimiho zpět u Ferrari. Tehdy musel odejít, kvůli Alonsovu sponzorovi."

Přestup Alonsa k Red Bullu, o kterém některá média tak spekulovala, by podle Surera byl chybou: "Pokud by k tomu došlo, pak je mistrem světa Kimi s Ferrari. Bylo by to jako v roce 2007, kdy Alonso s Lewisem Hamiltonem spolu [v McLarenu] tak bojovali, že by se naposledy smál opět Räikkönen, byť s pomalejším autem. Takže pochybuji, že by Red Bull chtěl vyvolat takovou válku."


Kimi Räikkönen s Ferrari F60 v roce 2009 (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy