Alonso popírá zvěsti o údajném zájmu o místo u Red Bullu

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso popírá zvěsti o možném přestupu k Red Bullu příští rok.

Zvěsti se začaly včera šířit poté, co jeho manažer Luis Garcia Abad navštívil Red Bull, kde však dle svých slov jednal o budoucnosti Carlose Sainze mladšího, jehož také zastupuje. O Alonsovi "jsme vůbec nehovořili," dodal.

Fernando má platnou smlouvu s Ferrari až do roku 2016. Včera večer na dotaz, zda jeho manažer jednal o případném přestupu k Red Bullu, pro BBC odpověděl: "Nemyslím si. Nevím o tom. Soustředím se na šampionát. Tyto povídačky se objevují vždy v srpnu, kdy je pro ně příhodný čas, protože ve Formuli 1 máme čtyřtýdenní pauzu."

Sebastian Vettel na dotaz, zda by se mu příští rok zamlouval Alonso po jeho boku, uvedl: "Dal bych přednost Kimimu [Räikkönenovi]. Nic proti Fernandovi, hodně jej jako pilota respektuji, ale myslím si, že Kimiho respektuji na dráze i mimo ní, protože je vůči mě vždy velmi upřímný a z tohoto pohledu by to mohlo být snazší."

Alonso po pátém místě ve Velké ceně Maďarska dále prohlásil: "U Ferrari jsem velmi spokojený. Samozřejmě musíme auto zlepšit, pokud si chceme udržet šanci na boj o titul." Před příštím rokem, kdy se mění pravidla, nemá žádný tým nic jistého, ani Red Bull to, že bude pokračovat ve sbírání titulů.


Fernando Alonso najíždí na startovní rošt na Hungaroringu (foto: Scuderia Ferrari)

Maranello navíc posílí James Allison, kterého si Alonso vyžádal z Lotusu. Těžko si představit, že by jeho manažer veřejně objevil u Red Bullu, kdyby chtěl jednat o Španělově přestupu. Scuderia tvrdí, že má s Alonsem podepsanou pevnou smlouvu a že se Red Bull snaží italský tým pouze destabilizovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy