Bývalý technický ředitel Lotusu James Allison se přidává k Ferrari

Allison, James | foto: Lotus F1 Team

Bývalý technický ředitel James Allison se po letech vrací do Maranella, kde by měl posílit technický tým Ferrari.

Ačkoliv se oznámení již dlouho očekávalo, stále zbývalo dořešit některé detaily smlouvy. Po týdnech spekulací je podle Autosportu jasno: Allison jde k Ferrari, což by měl tým po Velké ceně Maďarska potvrdit.

Italská stáj se snaží zvýšit výkonnost svého vozu F138 a stáhnout náskok Red Bullu, Allison však nebude moci začít u konkurence pracovat dříve než začátkem příštího roku. Fernando Alonso se na příchod Brita těší.

"Úzce jsem s ním spolupracoval a dvakrát jsem s ním získal titul mistra světa. Pak jsem se vrátil zpět do Renaultu v roce 2008/09. On byl v roce 2009 už technickým ředitelem, ale s tím vozem jsme úspěšní nebyli. Viděli jsme však auto Lotusu v posledních dvou letech a není tajemstvím, že je jedním z nejlepších. Uvidíme, co přinese budoucnost," řekl před časem Alonso.

Španělský pilot se snažil přemluvit Ferrari také k přetáhnutí dalšího bývalého spolupracovníka - Pata Symondse z Marussie. U vedení však podle listu Corriere della Serra nepochodil a Symonds putuje k Williamsu.


James Allison (uprostřed) na počátku roku s Kimim Räikkönenem a Romainem Grosjeanem
(foto: Lotus F1 Team)

Co se týče Allisona, zatím není přesně zřejmé, jakou roli bude zastávat. Je však víceméně jisté, že bude působit na seniorské pozici v technickém týmu pod technickým ředitelem Patem Fryem. Allison přitom už u Ferrari v letech 1995 - 2000 pracoval.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy