Di Resta by si chtěl příští rok polepšit, Ferrari je jeho nejvyšším cílem

Pirelli | foto: Pirelli

Paul di Resta připustil, že by rád závodil za Ferrari, pokud by k tomu dostal příležitost.

Skot letos prožívá úspěšnou sezónu: nebodoval pouze ve dvou závodech a v šampionátu mu patří s 36 body devátá příčka, s Force Indií jsou pátí. Díky konzistentním výkonům by se příští rok rád posunul k některému z předních týmů - jedná s Ferrari či s Lotusem.

Přestup k Ferrari je pro bývalého šampiona DTM tím nejvyšším cílem, uvědomuje si však, že se musí soustředit na letošní ročník a co nejlepší výkony s Force Indií: "Ferrari je tím nejlepším místem, kde bych se ve Formuli 1 viděl nejraději kvůli italské části mé rodiny.

Ferrari je ve Formuli 1 velmi zvláštním vozem, když stojí na roštu. Musím však počkat a uvidím, jaké příležitosti vyvstanou. Momentálně jde o to, abyste se dostali do co nejlepší pozice pro tato místa," popisuje Di Resta pro Sky Sport.

Věří, že po oficiální pauze bude s Force Indií pokračovat v dobrých výkonech: "Po letní přestávce jsme loni výborně odjeli Spa, Monzu a Singapur. Myslím, že letos můžeme dokázat totéž. Výkonnost vozu byla v celé této sezóně výborná. Pokud dokáže ještě více excelovat než dříve, pak to bude rozhodující pro ten správný směr."


Paul di Resta by si příští rok rád polepšil, sní o místu u Ferrari (foto: Sahara Force India)

Jak vidí své šance na pódium? "Loni jsem v Singapuru nebyl daleko, letos v Bahrajnu. Určitě bych si přál, abychom se příště dostali do pozice, z níž bychom mohli trochu riskovat a dosáhnout toho. Dokud nám to ale výkonnost vozu nebude umožňovat, pak to bude těžké - a záleží také, jak na tom budou naši soupeři. Jsme však ještě hladovější a chceme dosáhnout tohoto skvělého pocitu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy