Ecclestone si plácl s Mateschitzem, F1 se příští rok vrací do Rakouska

Red Bull Ring | foto: Red Bull Racing

Bernie Ecclestone se dohodl s majitelem Red Bullu Dietrichem Mateschitzem na finančních podmínkách pořádání Velké ceny Rakouska, díky tomu se Formule 1 od roku 2014 vrací k našim jižním sousedům.

Pro Velkou cenu Rakouska, která se pojede na Red Bull Ringu (bývalý A1 Ring) nedaleko Spielbergu, dokonce již bylo stanoveno i datum: 6. července 2014. Budete-li si na vlastní uši chtít poslechnout nová turba, budete pro to mít o příštích prázdninách skvělou příležitost. Po Maďarsku to budeme mít blízko i k dalšímu závodu.

"Dietrich Mateschitz a Bernie Ecclestone se dohodli na tom, že se Formuli 1 vrací příští rok zpět do Štýrska," stojí v prohlášení Red Bullu. Okruh bude muset před formálním posvěcením ze strany Světové rady motorsportu FIA na konci roku ještě projít drobnou rekonstrukcí, která však podle společnosti vyrábějící energetické nápoje nebude problémem, protože okruh před 2 roky zmodernizovala.

Velká cena Rakouska se na bývalém A1 Ringu jela naposledy v roce 2003, Formule 1 by se na tento krásný okruh tedy měla po 10 letech znovu vrátit, smlouva byla uzavřena až do roku 2020. Poslední dva závody zde vyhrál Michael Schumacher s Ferrari.

Závod by příští rok nově mělo pořádat také olympijské Soči či New Jersey: Zatím to tedy vypadá na velmi nabitý kalendář, pokud se Ecclestone nerozhodne vyškrtnou některý z letošních podniků.


Juan Pablo Montoya na A1 Ringu v posledním roce, kdy se zde jel závod Formule 1
(foto: Williams F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy