Räikkönen má rád adrenalin: o víkendu závodil v motokrosu (+ video)

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus Cars

Pilot Lotusu Kimi Räikkönen si v neděli v Belgii opět užíval "jednostopového" adrenalinu - zúčastnil motokrosového charitativního závodu.

Původně měl pátek testovat v Silverstone s mladými piloty, Lotus jej nakonec z testu odvolal, protože toho podle nich bylo málo, co by se závodní pilot mohl naučit. "S Kimim bychom mohli dojet jen velmi omezený program. Pokud bychom jej nasadili, narušilo by to vývojovou práci, kterou jsme zde chtěli odvést na voze," vysvětloval minulý týden ředitel provozu Alan Permane.


Pozvánka na akci, kterou si Räikkönen nenechal ujít

Kimi se poté ale zúčastnil charitativní akce Everts and Frients, kterou zorganizovala motokrosová legenda - desetinásobný mistr světa Stefan Everts, jenž nyní spolupracuje se závodním týmem Red Bull KTM. Zlatým hřebem byl závod párů kombinující motokros i cyklokros. Motorku pro Fina připravil jeho týmem ICE1Racing.

Räikkönen se nakonec ve štafetovém závodě dočkal čtvrtého místa. Dobré umístění však nebylo dílem náhody - Kimi na něj doma ve Finsku pod dohledem Evertse poctivě trénoval, poté v uvolněné atmosféře bez kšiltovky rozdával úsměvy i autogramy.

Na akci v Gentu se objevili také testovací pilot Lotusu Jerome d'Ambrosio či úspěšný jezdec rallye - Freddy Loix.


Video z akce Everts and Friends (zdroj: Youtube)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy