Rigon: U Ferrari časy nesledujeme

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Davide Rigon strávil v Silverstone už dva dny za volantem Ferrari F138. Jaké jsou jeho dojmy z testování?

Mladý pilot, který v Maranellu pracuje zejména na simulátoru, se v Silverstone dočkal odměny - za volantem strávil již dva dny a půl dne si užije ještě v pátek. Za ideálních podmínek skončil ve středu devátý, ve čtvrtek si o příčku polepšil - přesto na nejrychlejší ztrácel více než sekundu.

Se svým výkonem i s ujetou vzdáleností je spokojený: k 76 středečním okruhům včera přidal dalších 97, na kontě má tedy celkem již 1019 km. Věnoval se vyhodnocování různých aerodynamických balíků a analýze nových měkkých a tvrdých pneumatik, které zde pro týmy přivezlo. Fernando Alonso se na nich od Velké ceny Maďarska bude snažit zlikvidovat náskok Sebastiana Vettela.

"Dnes jsme pokračovali v programu, který jsme zahájili včera, studovali jsme různé aerodynamické balíky," popisoval ve čtvrtek večer Rigon. "Až odpoledne jsme začali s vyhodnocováním výkonnosti měkkých a tvrdých pneumatik."

"Opět jsme nehleděli na časy, místo toho jsme odváděli hodně práce při získávání dat, která nám pomohou se ve zbytku sezóny zlepšit. Ve srovnání se včerejškem jsem auto mnohem lépe cítil a také jsem znal lépe trať. Díky tomu jsem se do programu pustil sebevědoměji, částečně i díky práci celého týmu," dodává 26letý Ital.


Davide Rigon za volant Ferrari F138 usedne v Silverstone každý den (foto: Scuderia Ferrari)

V pátek dopoledne za volant usedne Felipe Massa, kterého odpoledne znovu vystřídá Rigon. Testování v Silverstone začíná v 10 hod a končí v 18 hod našeho času.

Fotogalerii z testů v Silverstone najdete zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy