Ruští "zachránci" Sauberu zatím žádné peníze nedodali

sauber c32 | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber, který se zmítá ve finančních problémech, se zatím žádných peněz od ohlášených ruských společností nedočkal

Švýcarský tým v pondělí ohlásil svou záchranu prostřednictvím tří ruských společností: Mezinárodního fondu investiční spolupráce, Státního fondu vývoje severozápadní ruské federace a Národního institutu leteckých technologií (více zde).

Podle německého Bildu však v Hinwilu zatím neviděli ani halíř: "Tým má platby od svých tří nových ruských investorů teprve obdržet."

Moskevský zpravodaj reportér švýcarského veřejnoprávního rádia SRF Peter Gysling však před těmito ruskými společnostmi ve vysílání varoval. Nakolik jsou "smlouvy čisté, to se uvidí."

"Všechny tři instituce jsou skutečné a napojené na vládu. Je tam však patrná omezená aktivita. Takzvaný Národní institut leteckých technologií byl zapojen pouze do vývoje nehořlavých sedaček pro trolejbusy.

Nejde také o vládní výzkumný ústav, ale o soukromou společnost, která ironicky patří otci budoucího 17letého pilota Formule 1 - Sergeje Sirotkina... Celá dohoda může stejně dobře skončit ve slepé uličce," varuje Gysling, kterého dnes cituje také Sport Business Daily.


Sauber letos oslavil 20. sezónu v F1 a doufá, že nebude jeho poslední (foto: Sauber Motorsport AG)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy