S Williamsem budou testovat Juncadella, Maldonado a Wolffová

Williams | foto: Williams F1 Team

Williams dnes potvrdil piloty, s nimiž bude tento týden testovat v Silverstone.

Během testu mladíků od 17. do 19. července dá příležitost své vývojové jezdkyni Susie Wolffové, jejíž manžel Toto, je výkonným ředitelem závodního týmu Mercedesu, dále vycházející hvězdě Danielovi Juncadellovi a svému závodnímu pilotovi Pastorovi Maldonadovi.

Wolffová byla jmenována vývojovou pilotkou loni v únoru a poprvé se s vozem F1 svezla loni v říjnu, kdy si během sponzorské akce vyzkoušela dva roky starý Williams FW33. V Grove dostává stále více času na simulátoru. Byla také prvním, kdo si vyzkoušel letošní model FW35, který otestovala na rovince v Idiadě, kde včera testoval Red Bull se svým RB9.

Juncadella v současnosti závodí v německé sérii DTM s Mercedesem za Mücke Motorsport. Dříve již svými výkony zaujal v nižších formulových soutěžích, například v evropské sérii Formule BMW v roce 2009, kde skončil druhý, či vítězstvím ve Velké ceně Macaa v roce 2011. O rok později se stal šampionem Euro série Formule 3.

Maldonado se zaměří pouze na testování pneumatik Pirelli, protože závodní piloti během testu mladíků nemohou zkoušet žádné nové díly - úpravy na voze mohou dělat pouze na vyžádání dodavatele pneumatik.


Susie Wolffová loni s Williamsem FW33 (foto: Williams F1 Team)

Technický ředitel Williamsu Mike Coughlan k výběru pilotu poznamenává: "Je skvělé, že můžeme Susie poskytnout příležitost strávit celý den za volantem FW35 po veškeré té tvrdé práci a oddanosti, kterou předvedla ve své podpoře na dráze a v simulátoru.

Daniel je mladým talentem, který si v několika uplynulých sezónách připsal hodně úspěchů, a jsme nadšeni tím, že mu poskytneme šanci, abychom viděli, co dokáže s vozem Formule 1. Vzhledem k nedávným změnám v testování pojedeme také s Pastorem, který umožní Pirelli získat další data pro pokračování jejich vývojového programu."

Ve středu se na dráze s Williamsem objeví Juncadella, ve čtvrtek Maldonado a Wolffová v pátek.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy