Sauber se zachraňuje díky dohodám s ruskými společnostmi

Hülkenberg, Nico | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber oznámil uzavření dohody se novými velkými partnery - s trojicí ruských společností, které zajistí jeho dlouhodobou budoucnost v F1.

Mezi tyto tři společnosti patří:
- Mezinárodní fond investiční spolupráce
- Státní fond vývoje severozápadní ruské federace
- Národní institut leteckých technologií

Italský Autosprint napsal, že se šéfem týmu stane Nicolas Todt, podle Autosportu však nedojde k žádným změnám ve vlastnictví akcií či ve vedení.

Sauber v ranním prohlášení oznamuje potěšení z uzavření smluv s výše uvedenými partnery. "S Národním institutem leteckých technologií, s jednou z vůdčích vědeckých výzkumných institucí v Rusku, bude tým Sauber F1 těžit z pokročilého know-how předních ruských vědců a inženýrů. Cílem partnerství je otevřít nové perspektivy a cesty pro příjmy díky komercializaci společně vyvinutých technologií."

Součástí smlouvy je zařazení ruského závodníka série Formula Renault 3.5 - Sergeje Sirotkina hájícího barvy českého týmu I. S. R. Racing - do vývojového programu, díky němuž by měl v budoucnosti (možná už příští rok) závodit ve Formuli 1.

Do testu mladíků v Silverstone tento týden však ještě nezasáhne, tam dá tým šanci Robinu Frijnsovi, Kimyovi Satovi a závodnímu jezdci Nicovi Hülkenbergovi. Otec Sergeje - Oleg Sirotkin - Národní institut leteckých technologií vede.


Sauber zachraňují ruské společnosti (foto: Sauber Motorsport AG)

V prohlášení potvrzuje: "Vývojový program pro ruského jezdce Sergeje Sirotkina bude stanoven tak, aby ho připravil jako závodního pilota pro tým v roce 2014. Tato rozsáhlá spolupráce představí ruskou inovaci ve vrcholové disciplíně motorsportu. Tým Sauber F1 bude mít zároveň pevný základ pro dlouhodobé zvyšování své konkurenceschopnosti."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy