Montezemolo: Důvěřuji týmu - nyní je čas na výsledky

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Šéfové Ferrari se po návratu z Nürburgringu sešli s inženýry, aby probrali další vývoje vozu F138, plány pro test mladých pilotů v Silverstone a pro Velkou cenu Maďarska za necelé tři týdny.

Scuderia se snaží vylepšit vůz, práci s pneumatikami a stáhnout náskok soupeřů před sebou, během uplynulých závodních víkendů však kýženého pokroku nedosáhla. Uvědomují si, že je třeba definovat další směr vývoje letošního vozu F138, protože několik nových dílů nefungovalo dle představ.

"Dnes jsme probrali plány pro nadcházející týdny práce, abychom si s inženýry vyjasnili priority. Nyní od všech požaduji ještě větší odhodlání a silné soustředění na každý detail. Mám obrovskou důvěru v tým a očekávám od všech konkrétní odezvu, protože pouze díky nezlomné vůle a spousty práce budeme moci dosáhnout výsledků, které chceme," politicky burcuje prezident Ferrari.

"Abych to shrnul: méně slov a více úspěchů," zdůrazňuje Montezemolo v továrně po Velké ceně Německa, kde Fernando Alonso dojel čtvrtý a Felipe Massa v úvodu závodu odstoupil. Tento výsledek samozřejmě nesplňuje očekávání týmy a ani se nedají přisoudit externím faktorům.

Šéf týmu Stefano Domenicali, který se schůzky s prezidentem včera také zúčastnil, dodává: "Opět jsme se utvrdili o důležitosti analýzy dat a zvládání chování pneumatik. Je to stejné pro všechny, y se však z nich musíme pokusit dostat více než ostatní, chceme-li vyhrát."


Fernando Alonso s Felipem Massou v boxové uličce v Nürburgringu (foto: Scuderia Ferrari)

"To se týká také vývoje F138 - oblasti, kde musíme odvádět lepší práci než naši soupeři. Vzhlížíme k Maďarsku a před námi je několik rozhodujících týdnů. Na řadě je i klíčový test, který musím maximálně využít - jak v oblasti výkonnosti pneumatik, tak i technického vývoje vozu.

Vše je stále ve hře, protože jsme pouze v polovině šampionátu, a cíle z úvodu roku jsou stále v dosahu," soudí Domenicali o zisku obou titulů, po nichž Ferrari prahne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy