Pirelli pod drobnohledem, Whiting téměř pozastavil závod v Silverstone

mclaren mp4-28 | foto: McLaren

Pirelli má před sebou spoustu práce, aby objasnili příčinu defektů, kvůli kterým byl dnes málem přerušen závod v Silverstone.

Velká cena Británie byla poznamenána několika defekty. Pneumatiky při vysokých rychlostech zcela nečekaně vypověděly službu čtyřem pilotům - do té doby vedoucímu Lewisi Hamiltonovi, poté Felipemu Massovi, Jeanovi-Ericovi Vergnemu či Sergiu Pérezovi.

Většina pilotů se po závodě shodovala: je to nepřijatelné, nebezpečné a musí se s tím něco udělat.

Ředitel závodů F1, Charlie Whiting dokonce uvažoval, že z bezpečnostních důvodů závod přeruší. "Bylo to hodně blízko tomu, abychom vyvěsili červenou vlajku, ano, napadlo mě to," prozradil Autosportu.

"Podobné defekty jsme ještě neviděli a proto to musíme prošetřit. Musíme to podrobně prozkoumat a zjistit příčinu. Je však brzy na to dělat závěry. Pirelli má před sebou hodně analyzování, včetně pneumatik, které fungovaly. Možná se díky srovnání najde ukazatel toho, co se pokazilo. Je brzy na to říkat, co se stane nebo co se musí udělat," okomentoval dnešní závod Whiting.

Na nezvyklou situaci zareagoval také šéf FIA, Jean Todt. Ten pozval Pirelli ke schůzce, která se bude konat ve středu v Paříži a na které se má dojít k řešení. Podle Whitinga by však řešení mělo být známo už dříve. Další závod nás totiž čeká již příští víkend a to v na německém Nürburgringu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy