Webber po sezóně končí v F1

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Australský pilot oznámil ukončení kariéry ve Formuli 1, kterou opustí po této sezóně. Závodit bude v sérii Le Mans.

Mark Webber oznámil konec své kariéry v F1. V roce 2014 se rozhodl pokračovat v sérii Le Mans s Porsche v jejich novém prototypu LMP1. Tímto se uvolnila sedačka v Red Bullu pro příští rok vedle trojnásobného mistra světa Sebastiana Vettela.

"Je to pro mne čest připojit se k Porsche při svém návratu do nejvyšší kategorie v Le Mans a World Endurance Championship a být součástí týmu," řekl Webber ke svému novému angažmá.

"Velmi se těším na tuto novou výzvu po letech strávených ve Formuli 1. Porsche si jistě vytyčilo ty nejvyšší cíle a už se nemůžu dočkat, až se svezu v jednom z nejrychlejších sportovních vozů na světě," dodal Australan.


Marka Webbera vidíme letos ve Formuli 1 naposledy (foto: Infiniti Red Bull Racing)

Webber byl s Porsche s pojován již na začátku sezóny, především po Velké ceně Malajsie, kdy Vettel neuposlechl týmové příkazy a sebral Webberovi vítězství. 

Do Red Bullu přišel po svém angažmá v Jaguaru a Williamsu. Dokázal vyhrát několik závodů a v roce 2010 bojovat i o titul. Nedokázal si však poradit se svým týmovým kolegou Sebastianem Vettelem, který má v Red Bullu neotřesitelné postavení.

Webberova dosavadní bilance činí 12 vítězství, 11 pole position a 36 umístění na stupních vítězů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy