Massa: Rychlejší závody vyhovují Ferrari

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa věří, že návrat Formule 1 na rychlejší tratě, jako je Silverstone, pomůže Ferrari v boji o titul s Red Bullem.

Poslední závody v Monaku a Montrealu nevyšly Ferrari podle představ a Massův týmový kolega Fernando Alonso ztratil na Sebastiana Vettela dost bodů v pořadí jednotlivců.

Místo toho, aby poslední dva závody ukazovaly na stagnující pokrok ve vývoji vozů Ferrari, se Massa domnívá, že tým z Maranella se stále může dostat do formy, která pomohla Alonsovi v této sezoně dvakrát zvítězit.

"Myslím, že Silverstone může být pro nás o něco lepší. Vůz byl v Barceloně a v Číně silný. Montreal byl úplně odlišným okruhem v porovnání s těmi, na které míříme – Silverstone a Nürburgring. Je tam dost úseků, kde dosahujeme střední a vysokou rychlost, takže uvidíme. Myslím, že na normálních tratích budeme lepší."

Massa také cítí, že se mu vrátí štěstí po problémech s pneumatikami v Bahrajnu a haváriích v Monaku a Montrealu.

„Nejsem velmi šťastný z toho, co se mi stalo – Bahrajn a gumy, Monako a dvě havárie a Montrealská kvalifikace. Proto chci, aby mi v příštím závodu přálo štěstí a abychom ukázali náš potenciál jak v kvalifikaci, tak v průběhu závodu. Vím, že máme tempo a to je důležité.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy