Komisaři potrestali Räikkönena a Ricciarda

FIA | foto: FIA

Hned pět jezdců bylo po skončení kvalifikace povoláno ke komisařům. Důvodem je řazení na konci boxové uličky v závěru druhé části kvalifikace.

AKTUALIZACE:

Kimi Räikkönen a Daniel Ricciardo obdrželi penalizaci ztráty dvou míst na startu za nesprávné zařazení se na výjezdů z boxů během Q2. Je zajímavé, že pouze dva z pěti původně vyšetřovaných pilotů dostali penalizaci za to, že z pit lane neodjeli v tzv. fast line. Räikkönen ztrati nakonec ale jenom jednu příčku, protože jeho penalizace byla aplikována dříve než Ricciardova. Fin vyrazí z 10. místa, Australan z 11. Räikkönen se podobně provinil i v Q3, ale tam jeho manévr zůstal také nepotrestán.

PŮVODNÍ ZPRÁVA:

Konkrétně jde o Kimiho Räikkönena z Lotusu, dvojici Toro Rosso Jeana-Erica Vergneho a Daniela Ricciarda a dva bouřliváky Pastora Maldonada a Sergia Péreze. Všichni tito jezdci se musí po kvalifikaci hlásit u sportovních komisařů, protože zatímco ostatní piloti vyjížděli z boxů spořádaně za sebou, oni je objížděli.

Stalo se tedy, že po znovuzahájení Q2 - po nehodě Massy v zatáčce číslo 3 byla kvalifikace červenou vlajkou zastavena, do konce zbývaly zhruba dvě minuty - vyjížděly monoposty z boxů ve dvojicích. 

Ve zbytku času se většina jezdců pokusila ještě vylepšit svoje kolo v Q2, jenže už jim moc času nezbývalo, a tak byla na výjezdu z boxů pěkná tlačenice. Jenže několik aut bohůžel stálo v místech, kde by vozy stát neměly. Räikkönen, Ricciardo a Vergne podobný kousek předvedli i v Q3.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy